Работници от пътностроителни фирми излязоха на протест пред парламента заради неразплатени от

...
Работници от пътностроителни фирми излязоха на протест пред парламента заради неразплатени от
Коментари Харесай

Пътностроителните фирми на протест заради неразплатени средства

Работници от пътностроителни компании излязоха на митинг пред парламента заради неизплатени от страната средства на пътните компании за свършена работа и неяснотата дали ще има възлагане на нови пътностроителни действия. 

Демонстрантите, облечени в светлоотразителни жилетки, изпълниха пространството към Паметника на цар Освободител, само че без да пречат на придвижването на транспортните средства. Те носят плакати: " Без път - няма посока! ", " Не сме политическа дъвка ", " Искаме си парите, няма да се откажем! " и описаха, че сред три и пет месеца не са получавали заплати.

" Неразплатените от страната средства към пътностроителните компании за осъществена работа през тази година са към 800 милиона лв.. От шест месеца страната е абдикирала от пътностроителния отрасъл, няма никакви заплащания и изясненост дали такива ще има въобще. Фирмите са обезпокоени и от това, че няма изясненост дали ще се разпореждат нови строителни работи. Има даже неизплатени заплащания от предходната зима за почистването на пътища ", изясни пред публицисти членът на Управителния съвет на Браншовата камара " Пътища " Георги Кючуков. 

Той уточни, че има подписани контракти за настоящ ремонт и поддръжка на пътищата, само че районното министерство ги дефинира като противозаконни. " Дали ще бъдат почистени тази зима пътищата, ще зависи от заплащанията по тези контракти ", добави Кючуков. 

От Браншовата камара " Пътища " желаят разплащане на насъбраните отговорности към изпълнителите от пътния отрасъл от страна на страната, възобновяване на настоящите възлагания, за поддържане на пътищата в възможно експлоатационно положение, както и написан проект - стратегия за развиване на републиканската пътна мрежа. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР